Sunrider Rally Schagen

Een team van de afdeling Voertuigentechniek van het Technisch College Velsen heeft op 19 juni meegedaan aan de Sunrider-rally in Schagen. Daar moesten ze met hun zelf ontwikkelde ligfiets een parcours van zo’n dertig kilometer afleggen. Het resultaat: een eerste prijs in de klasse ‘design’, en een tweede prijs in de klasse ‘innovatie’!

Deze rally is een onderdeel van de Techno Challenge. Dit is een regionaal doe-programma waarmee bedrijven, scholen en de overheid samen invulling geven aan het landelijke Techniekpact 2020. Scholieren uit het voortgezet onderwijs bouwen en onderhouden als team een aerodynamische ligfiets. De teams voeren ook elk jaar enkele technische innovaties door aan de fiets. En dat is de jongens van het Technisch College prima gelukt!

Het Technisch College Velsen maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken. Wat zijn Cookies?

Het Technisch College Velsen maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken.

Sluiten