Ondernemersontbijt 2018

Op woensdag 14 maart was het jaarlijkse ondernemersontbijt op het Technisch en Maritiem College. Rond de 80 werkgevers, politici, mensen uit het onderwijs, gemeente en provincie, waren bij elkaar gekomen om 7.30 uur in het restaurant van het Maritiem College IJmuiden.

In een drietal gloedvolle presentaties werd het thema van het ontbijt “Excellente bedrijven – excellente scholen” vanuit verschillende invalshoeken onder de aandacht gebracht. Sprekers waren de heer K. Zitman, directeur van Royal van Lent, de heer D. van den Boer, werkambassadeur van Noord-Holland en voorzitter van de Vakschool Technische Installaties, en daarna techniek trendwatcher, de heer A. Pijnenburg.

Royal van Lent komt in korte tijd naar het Amsterdamse havengebied en zal hun schepen ook daar gaan bouwen. Hier zijn vakmensen voor nodig. Dook van den Boer benadrukte het belang van het gezamenlijke benaderen van het vraagstuk, door werkgevers en onderwijs, gesteund door de gemeente en provincie. Hij bood ter plekke de school aan om een publiek private samenwerking te onderzoeken voor het technisch onderwijs in IJmuiden. “Waar in Amsterdam vaak wat langer gepraat wordt, willen we in IJmuiden sneller dingen doen. We gaan daarom direct aan de slag met deze kans.” Er komt een nieuwe generatie werknemers, flexkrachten die graag part-time werken en die straks in hun werkende leven minstens 6 keer van baan zullen wisselen. Laten we in de regio inspelen op deze behoefte en een goede leeromgeving bieden.

Na afloop van het ondernemersontbijt begon het netwerken en werden er concrete afspraken gemaakt over samenwerken.

Het Technisch College Velsen maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken. Wat zijn Cookies?

Het Technisch College Velsen maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken.

Sluiten