ARTECH Festival

Eind mei 2019 staat de Stadsschouwburg Velsen in het teken van ‘ARTECH’. Geen cabaretiers of musicalsterren op het podium, maar scholieren van het Technisch College Velsen (TCV), het Maritiem College IJmuiden (MCIJ) en het Tender College (TC).

Audiovisuele performance
Een belangrijk onderdeel van ARTECH is het audiovisuele spektakel. Begeleid door jonge kunstenaars werken de leerlingen van het TCV en MCIJ de komende weken in workshops aan hun performance. In mei voeren zij met zelfgebouwde instrumenten een speciaal voor hen gecomponeerd muziekstuk uit. Met de bijbehorende ‘visual arts’ creëren zij op die manier fantasierijke werelden, die door animatie tot leven komen. De leerlingen bouwen een enorm stalen slagwerkinstrument dat vanaf een steiger wordt bespeeld. Ook maken ze een eigen windorgel. De bijzondere instrumenten verwijzen naar de elementen die zo kenmerkend zijn voor Velsen: staal en wind. Wie wat anders wil dan bouwen kan aan de slag met de eerder genoemde ‘visual arts’ die tijdens de shows geprojecteerd worden. Weer andere leerlingen schrijven fantasierijke verhalen en gedichten, die zij voordragen tijdens de voorstelling.

2 daags festival in de Stadsschouwburg
De performances in de Stadsschouwburg worden voorafgegaan door korte dansoptredens van leerlingen van het Tender College die zij samen met professionele dansers van Danstheater AYA hebben voorbereid. ARTECH belooft een aardig spektakel in festivalsfeer te worden. 
Het is een groot en ambitieus plan, waarmee wij iets blijvends willen ontketenen. Niet dat we het ieder jaar zo groots aanpakken, maar we hopen dat cultuur structureel deel gaat uitmaken van het onderwijs.

Kaartverkoop
De voorstellingen zijn op maandag 27 mei en dinsdag 28 mei. 
De kaarten worden aangeboden a € 10,- per stuk.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Rabo DichtbijFonds door een bijdrage vanuit het Dichtbij fonds.

Het Technisch College Velsen maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken. Wat zijn Cookies?

Het Technisch College Velsen maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken.

Sluiten