TCV 100 jaar

Het Technisch College Velsen viert het 100-jarig bestaan op grootse wijze. In samenwerking met de Stadsschouwburg Velsen wordt door leerlingen de unieke theatervoorstelling Artech geproduceerd, die op 27 en 28 mei te zien zal zijn. Tevens zal op 24 mei in het schoolgebouw een grote reünie plaatsvinden èn op 22 mei is er een ondernemers ontbijt om de banden tussen het bedrijfsleven en de school te benadrukken.

Het 100-jarig bestaan van de school wil men beslist niet ongemerkt voorbij laten gaan, daarom is onder de noemer Artech een bijzonder project opgezet. Onder leiding van vier kunstenaars, geselecteerd door het team van de Stadsschouwburg Velsen, zijn de leerlingen al sinds september bezig met de voorbereidingen van een theatervoorstelling.

Voor meer informatie over ARTECH klik op de onderstaande link:

Grote schoolreünie

Iedereen die ooit aan het Technisch College Velsen verbonden is geweest, hetzij als leerling, hetzij als medewerker, is welkom tijdens de grote schoolreünie die op 24 mei zal plaatsvinden tussen 15.30 en 18.00 uur. Hoewel het schoolgebouw in de loop der jaren wel wat is veranderd, is veel ook hetzelfde gebleven. Een mooie gelegenheid dus om het schoolgebouw nog eens van binnen te komen bekijken en herinneringen op te halen aan vroeger jaren.

Voor meer informatie over de reünie klik op de onderstaande link:

Maatschappelijke betrokkenheid

Op het Technisch College Velsen wordt niet alleen aandacht besteed aan techniek, maar ook maatschappelijke thema’s worden er behandeld. Dit is een bewuste keuze van de schoolleiding. ,,We willen buiten een goede loodgieter ook vooral een goede burger afleveren’’. De leerlingen uit het derde leerjaar zijn, in het kader van het jubileumproject, gekoppeld aan de Soroptimisten, een wereldwijd opererende organisatie die zich bezighoudt met het verbeteren van de rechten van vrouwen en kinderen in de maatschappij. In groepjes van vijf à zes leerlingen maken ze een voorstel om dit onderwerp onder de aandacht te brengen, het beste idee wordt beloond met een bedrag van 250,- euro om het daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. Bovendien krijgen de leerlingen ook een cijfer voor dit werkstuk, dat weer meetelt voor de schoolresultaten.

Dinsdag 21 mei 2019 zullen we genieten van de presentaties van de 5-6 geselecteerde groepjes die strijden  om de Trofee. Aansluitend zal de uitreiking zijn van de gouden stem trofee aan het winnende team.

Ondernemers ontbijt

Een technische school kan niet bestaan zonder een goede samenwerking met het bedrijfsleven. Om deze band tussen het Technisch College Velsen en de bedrijven waar de school mee samenwerkt te benadrukken kan het ondernemersontbijt bij de viering van het 100-jarig bestaan niet ontbreken. Tijdens dit ontbijt zal er ingegaan worden op de ontwikkelingen in het beroepsgerichte onderwijs. Ruud Porck, strategisch ondersteuner STO, zal onze bezoekers informeren over de regeling Sterk Techniek onderwijs en het belang van een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Voor meer informatie over het ondernemers ontbijt klik op de onderstaande link: