Gezonde school

Leerlingen met een gezonde leefstijl zitten lekkerder in hun vel en presteren beter op school. Op het Technisch College Velsen / Maritiem College IJmuiden vinden we dat belangrijk. Daarom beïnvloeden wij het gedrag van onze leerlingen op een positieve manier en stimuleren wij onze jongeren om gezonde keuzes te maken. Dit doen we volgens de Gezonde School-aanpak.

Dit jaar ligt onze focus bij het thema Voeding. Wij houden ons bij het samenstellen van ons aanbod aan de richtlijnen Gezonde Schoolkantines, zoals opgesteld door het Voedingscentrum. In onze lessen besteden we veel aandacht aan gezond gedrag en aan onderwerpen als voeding, alcohol en drugs, leefstijlziekten, relaties en seksualiteit. Ook bij het lesprogramma KIC, mentorlessen en KWT-i uren komen zaken rondom gezondheid aan de orde.

Middels onze nieuwsbrief informeren wij ouders regelmatig over wat er in de Gezonde School leeft.

Het Technisch College Velsen maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken. Wat zijn Cookies?

Het Technisch College Velsen maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken.

Sluiten