Waarom deze school?

Twijfel je nog of het Technisch College Velsen iets voor jou is? Hieronder kort wat dingen over klas 1 en 2 die voor jou interessant zijn:
 • Techniek: wij hebben in klas 1 en 2 wel tien uur techniek per week op het rooster staan! Vier uur daarvan zijn SmartTech. Je leert dus timmeren, zagen, sleutelen, maar ook 3D printen, programmeren, met robotjes werken en verantwoord bouwen in MineCraft! Op welke school vind je nou zoiets?
 • Gym: Wij gymmen natuurlijk elke week, dat doen ze op alle scholen. Maar wij hebben per jaar drie grote toffe sportdagen! We gaan een circuit doen op het strand, schaatsen op de schaatsbaan, klimmen bij de klimmuur en atletieken op een echte atletiekbaan! Hoe gaaf is dat?
 • Begeleiding: In de brugklas krijg je drie keer per week les van je eigen mentor. Deze leraar is eigenlijk jouw coach. Heb je vragen? Vraag het je mentor. Heb je een probleem? Je mentor helpt! Drie uur in de week, dan gaat het helemaal goed komen op deze school. Voor je het weet ben je helemaal thuis op het TCV!
 • Keuzehulp: In klas 2 krijg je ook nog les van een decaan. Wat is dat nou weer? Nou, dat is een leraar die jou gaat helpen met het kiezen van het juiste profiel. In klas 3 kun je kiezen voor verschillende richtingen:
  • BWI (bouwen, meubels maken, interieur ontwerpen, architectuur),
  • PIE (robotica, domotica, groene energie, metaaltechniek, installatietechniek, badkamers bouwen etc.),
  • MOBT (autotechniek, logistiek, vrachtwagenchauffeur etc.) en
  • Maritiem en Techniek (binnenvaart, zeevaart, scheeps- en jachtbouw, marine).
 • Deze decaan gaat jou helpen bij het kiezen! We noemen dat LOB. Bovendien ga je in klas 2 al elke week twee uur lang een stukje techniek uit klas 3 in de verschillende praktijklokalen doen. Waarom dit alles: gewoon, zodat je goed kan kiezen! Welke school in de buurt is nou zo actief met helpen van leerlingen?
 • Projecten: Bij ons op school leer je door te doen; alle vakken komen aan bod in projecten. Je maakt iets groots en dat laat je zien. Je kan denken aan een echt schilderij van vroeger (geschiedenis) of een maaltijd koken die echt gezond is en ook nog betaalbaar (verzorging, economie). Je start een bedrijfje op of je onderzoekt de werking van het oog (en laat daarna zien hoe dat dan werkt!). Op deze manier worden zelfs veel leervakken doe-vakken! Leren doe je door te doen!
 • Uitjes: Elk jaar proberen we ook ‘leuke’ dingen te organiseren. We gaan naar Walibi (zogenaamd om natuurkunde en techniek te bekijken), in klas 3 ga je ook nog op een soort kamp, je doet met je mentor een leuke mentoractiviteit. Op het TCV worden veel uitjes georganiseerd!

Tot slot: Behalve alle dingen die ik hierboven heb genoemd, is vooral de sfeer heel erg leuk. Het is gezellig op school, we kunnen lachen en ondertussen leer je ook nog heel veel! Het is echt een toffe school. Kom eens kijken? Dan voel je zelf hoe prettig het hier is!

Hopelijk tot snel op het Technisch College Velsen!