Gouden Schaal Gezonde Schoolkantine 2020-2021

Goud voor Technisch College Velsen en Maritiem College IJmuiden

 

Het Technisch College Velsen en het Maritiem College IJmuiden hebben onlangs de gouden Schoolkantine Schaal 2020-2021 ontvangen van het Voedingscentrum. In verband met corona was er geen officiële overhandiging, maar zijn de schalen opgestuurd. De blijdschap en trots waren er echter niet minder om.

 

Directeur Frank Out: ,, Het behalen van de Schoolkantine Schaal is de kroon op het harde werk van een aantal collega’s binnen de school. Dankzij hun inzet is aanbod van de kantine TCV, de foodtruck en het restaurant MCIJ gezonder gemaakt.”

 

Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan.

 

De  Gezonde School-aanpak en de richtlijnen Gezondere Kantines zijn opgesteld door het Voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine)  in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Leerlingen met een gezonde leefstijl zitten lekkerder in hun vel en presteren beter op school. Het Technisch College Velsen  en het Maritiem College IJmuiden vinden dat belangrijk. Met de Gezonde School-aanpak wordt het gedrag van onze leerlingen op een positieve manier beïnvloedt en worden ze gestimuleerd om gezonde keuzes te maken.

Deel bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Bekijk meer