Smart Maintenance – Samen op weg naar een schonere wereld

Slim onderhoud (Smart Maintenance) is de digitale revolutie van de industrie: de 4e industriële revolutie. Deze revolutie maakt het mogelijk om ‘real time’ gegevens over machines en processen te verzamelen en te analyseren, waardoor snellere, flexibelere en efficiëntere processen mogelijk zijn en om goederen van betere kwaliteit tegen lagere kosten te produceren.
Nova College gaat als eerste in Nederland negen technische opleidingen Elektrotechniek, ICT, MyTec, Procestechniek en Werktuigbouw opschalen naar een volwaardig Smart Maintenance-mbo curriculum.

Technisch College Velsen / Maritiem College IJmuiden  is één van de partners betrokken bij de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn Smart Maintenance vmbo-mbo. Kijk voor meer informatie op: smart maintenance-mbo (novacollege.nl)

Mede hierom doen wij mee op 7 april met de Girls Day georganiseerd door de Nova Smart Girls en hebben onze technologische keuzevakken het oormerk Smart Maintenance gekregen. Samen leiden wij op voor een schonere wereld!

 

Deel bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Bekijk meer