Vriend van de maand: Tata Steel Academy

De Tata Steel Academy, onderdeel van Grow & Develop, faciliteert alles wat met opleidingen te maken heeft voor heel Tata Steel IJmuiden.

De Bedrijfsschool, oftewel de Beroepsopleidingen, valt ook onder de Academy. Binnen onze Beroepsopleidingen bieden wij 4 richtingen aan: Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Procestechniek en Logistiek. Dit zijn mbo BBL opleidingen. Omdat wij samenwerken met het Nova College krijgt men een landelijk erkend diploma. BBL betekent praktijkgericht: 4 dagen in de praktijk aan het werk en 1 dag theorieles, gegeven door een Nova College docent. De praktijklessen en stagebegeleiding wordt verzorgd door praktijkdocenten/ coaches van Tata Steel. Anders dan bij een reguliere mbo BBL opleiding, waar studenten meteen gaan stage lopen, volgen onze studenten eerst een jaar lang praktijklessen in de praktijklokalen van de Academy. Na twee jaar heb je een mooi niveau 3 diploma op zak met baangarantie en kan je direct doorstromen naar niveau 4. Overigens bieden wij bij de opleidingen Procestechniek en Logistiek ook mbo 2 opleidingen aan. Al onze studenten krijgen vanaf dag 1 een leer- arbeidsovereenkomst, dus direct een mooi salaris!

Natuurlijk zijn we ‘vriend’ van ”Stichting Vrienden van Technisch en Maritiem vmbo Velsen”. We zitten ook in het bestuur. Deze vmbo-instelling doet geweldige dingen qua techniek zodat hier de beste toekomstige techneuten uitstromen naar omliggende bedrijven of het mbo zoals onze Bedrijfsschool. Als je affiniteit hebt met techniek word je meteen vrolijk als je op het TCV rond loopt, alles ademt innovatie en techniek. Omdat het bedrijfsleven in heel Nederland staat te springen om goed opgeleid technisch personeel vinden wij als Tata Steel Academy het enorm belangrijk dat jongeren die interesse hebben in techniek niets in de weg moet staan om een technische opleiding bij het TCV te volgen. Daarom zijn wij ‘vriend’ geworden en zorgen wij samen met alle andere vrienden dat de leerlingen van het TCV onbezorgd deze vmbo opleiding kunnen volgen.

Marcel Dam, Tata Steel Academy

https://www.academytatasteel.nl/

Deel bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Bekijk meer