Mooie werkstukken met de nieuwe lasersnijder!

In het Techlab/technieklokaal eerste klas hebben we een nieuwe lasersnijder, deze lasersnijder gebruiken we samen met de bovenbouw. Doordat de laser groot is kunnen we meerdere opdrachten tegelijk uitsnijden of graveren in o.a. hout, kunststof en leer.

Op dit moment zijn we met de eerste klas leerlingen een GSM houder van kunststof aan het maken. De leerlingen mogen zelf een afbeelding bewerken met tekst en deze met de laser op hun werkstuk aanbrengen, hierdoor worden de leerlingen uitgedaagd om nieuwe technieken toe te passen.

We hebben ook een aantal werkstukjes ontwikkeld, zoals een controller/headset houder, onderzetters die samen een schaap vormen en een plantentafeltje. Deze werkstukjes kunnen de leerlingen zelf gaan tekenen met het tekenprogramma Solid Edge en daarna uitsnijden.

 

Deel bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Bekijk meer